duminică, 5 iunie 2011

DE TINUT MINTE


Nota 10 pentru demnitate prim-ministrului australian Kevin Rudd
Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
Citat:
"IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
"IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in ar moni e si bucurie pasnica.
Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o."
Prime Minister Kevin Rudd - Australia

Un comentariu:

 1. Stimate domnule deputat Catalin Croitoru (PDL)
  Din calitatea de vicepreşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaţilor, aţi contribuit cu succes la modificarea şi promulgarea Legii Educaţiei Naţionale.

  Institutului Român de Educaţie a Adulţilor (IREA), vă mulţumeşte pentru amendamentele şi propunerile luate în considerare, privind educaţia continuă a adulţilor.

  Misiunea IREA este de a promova cercetarea şi practica, în domeniul educaţiei adulţilor din România şi Europa prin sprijinirea accesului la resurse de calitate, provenite din cercetări colaborative şi practici, şi prin contribuţii proactive în procesele şi produsele care urmăresc să îi profesionalizeze pe formatorii de adulţi din România. În cei 10 ani de activitate a desfăşurat peste 35 de proiecte internaţionale cu finanţare europeană având ca şi parteneri, instituţii similare din majoritatea ţărilor din Europa.

  IREA vă adresează invitaţia, de a răspunde unei dezbateri/sondaj la care vor participa toţi senatorii membrii în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaţilor. Răspunsurile vor apare în numărul 2/2011 al newsletterul nostru, cu tema: politicile pentru promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii. Newsletter-ul IREA (vezi atasamentul) poate fi vizualizat pe adresa noastră de website: www.irea.ro şi se bucură de un real susces la nivel naţional şi local, în rândul practicienilor şi teoreticienilor.

  De-a lungul timpului aţi acumulat o deosebită expertiză, iar prin declaraţiile dvs. aţi promovat întotdeauna educaţia adulţilor.

  Răspunsurile dvs. pot fi un preambul din componenta educaţională a viitorului program electoral în vederea pregătirii alegerilor locale şi parlamentare din 2012, iar ca şi vizibilitate, vor putea fi postate ca şi activitate parlamentară, pe site-ul partidului, a filialei, a organizaţiei locale, în mass-media centrală şi locală, şi pe paginile dvs. personale de socializare FACEBOOK, TWITTER, sau site-ul personal.

  Vă mulţumim anticipat pentru colaborare şi vă rugăm să ne transmiteţi răspunsurile dvs. prin intermediul poştei electronice la adresa: chris.dina@irea.uvt.ro până în data de 18 iunie 2011.

  drd. Christopher Dina
  Cercetător IREA

  Lista întrebărilor sondajului:
  1. Ce înţelegeţi dvs. prin educaţie continuă a adulţilor?
  2. Cum poate deveni sistemul românesc de educaţie pentru adulţi, mai flexibil, inclusiv şi articulat?
  3. Media ratei de participare a adulţilor la formarea profesională continuă din România este de 1,6%, faţă de 9,9%, media UE. Ce ar trebui să conţină un plan naţional de acţiune pentru creşterea participării adulţilor la educaţie şi învăţare de-a lungul întregii vieţi, în contextul Strategiei Europa 2020?
  4. Cum vedeţi descentralizarea instituţilor abilitate în educaţia continuă a adulţilor, la nivel regional şi local şi cine ar putea să implementeze politicile educaţionale odată descentralizate?
  5. Cum putem implica mass-media, societatea civilă şi blogosfera în promovarea politicilor publice privind educaţia continuă a adulţilor?
  6. Ce tip de politici publice cu privire la educaţia continuă a adulţilor, promovaţi ca şi parlamentar în colegiul dvs.?

  RăspundețiȘtergere