joi, 30 iunie 2011

PC: Propunem sa-i acordam domnului Funeriu premiul "Marian Vanghelie"




Coordonatorul Departamentului de Sănătate a PC, Silviu Morariu, a propus acordarea premiului “Marian Vanghelie” ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, pentru greşelile gramaticale făcute de acesta cu o zi înainte, în plenul Senatului.

Trăiesc încă sub impresia neplăcută creată de acest ministru care ne oferă aproape zilnic dovada incompetenţei şi a erorilor care au fost făcute numindu-l în funcţia care ar trebui să gestioneze cea mai importantă activitate a unui popor şi anume educaţia. Noi propunem să-i acordăm domnului Funeriu premiul \'Marian Vanghelie\' şi titlul de violator şef al limbii române.
Acesta a ţinut să îi atragă atenţia Ministrului Educaţiei că doar boul este consecvent, iar lapsus este un cuvânt care se referă la incapacitatea momentană a cuiva de a-şi aduce aminte un lucru bine ştiu.
Este o eroare, o inadvertenţă comisă din neatenţie de o persoană care vorbeşte sau scrie ceva iar \'lapsus\' nu înseamnă prostie, nu înseamnă lipsă de cunoştinţe, nu înseamnă idioţenie. Argumentaţia cu care a încercat să justifice acea eroare nu a demonstrat decât lipsă de cunoştinţe şi faptul că nimic nu-l recomandă să conducă acest minister cu atât mai mult cu cât a fost făcut într-un moment destul de sensibil, organizarea examenului de Bacalaureat. Ca un paradox domnia sa nu are diplomă de bacalaureat.
Dr. Morariu a mai spus că s-ar putea să nu fi fost o greşeală de limba română afirmaţia respectivăpentru că se referea la colegii lui, maneliştii, pentru că aceia sunt colegii lui şi atunci la acel nivel putem să facem acorduri în registrul în care dânsul le face(Agerpres)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu