luni, 19 septembrie 2011

UNPR Harghita solicită radierea Partidului Popular Maghiar din Transilvania


UNPR Harghita solicită radierea Partidului Popular Maghiar din Transilvania din Registrul Partidelor / FOTO: Grup RC
Potrivit unui comunicat remis, luni, de către biroul de presă al UNPR Harghita, organizaţia judeţeană al partidului îşi exprimă îngrijorarea şi, totodată, dezacordul faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti privind înregistrarea PPMT (Erdelyi Magyar Néppart).

Documentul, semnat de preşedintele UNPR Harghita, Claudiu Sere, arată că iniţiatorii noului partid maghiar sunt Tokes Laszlo şi Toro T. Tibor, "personaje care de-a lungul ultimilor ani se întrec, care mai de care, în a milita împotriva suveranităţii şi integrităţii României, strigând ca din gură de şarpe, ori de câte ori au ocazia, că doresc autonomia unui aşa numit Ţinut Secuiesc".

Concluzia conducerii UNPR Harghita este că aceşti politicieni maghiari nu vor altceva decât crearea unui stat în stat în inima României, adică separatism teritorial, în condiţiile în care Constituţia României şi Legea 14/2003 privind Partidele politice interzic activarea unor astfel de formaţiuni politice. În comunicat se menţionează că, imediat după comunicarea deciziei de înregistrare a partidului, PPMT şi-a organizat prima întâlnire în municipiul harghitean Gheorgheni, o locaţie aleasă deloc întâmplător. În opinia lui Claudiu Sere, reprezentanţii PPMT ţineau să fie prezenţi şi să sărbătorească 71 de ani de la intrarea trupelor hortyste în Gheorgheni, ca urmare a Dicktatului de la Viena din 1940, în timp ce etnicii români se pregăteau să-i plângă pe cei 58 de români ucişi de horthyşti.

"Trecând peste nefireasca decizie a Curţii de Apel Bucureşti, nu putem să nu arătăm caracterul iredentist al acestor indivizi care formează Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Astfel, la nici 24 de ore de la comunicarea deciziei de înregistrare a partidului, s-au grăbit să-şi dea arama pe faţă (dacă mai era nevoie) şi în stilul lor meschin au ţinut ca prima întâlnire oficială a partidului să aibă loc în Gheorgheni. Iar locaţia nu a fost aleasă deloc întâmplător. Pentru că ei trebuiau să fie în municipiul harghitean pentru că doreau să sărbătorească 71 de ani de la intrarea trupelor hortyste în Gheorgheni, ca urmare a Dicktatului de la Viena din 1940. Asta în condiţiile în noi ne pregăteam să-i plângem pe cei 58 de români ucişi de, tocmai cei pe care-i sărbătoreau acoliţii lui Tokeş, criminalii hortysti", apare în comunicatul UNPR Harghita.

UNPR Harghita cere în mod public Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi, precum şi ministrului Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu, să atace, în condiţiile legii, Decizia Curţii de Apel Bucureşti, pentru radierea din Registrul Partidelor Politice a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, se mai arată în comunicat.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, 15 septembrie, recursul PPMT la decizia Tribunalului Bucureşti, care respinsese înregistrarea partidului. Decizia Curţii de Apel permite, astfel, funcţionarea noii formaţiuni maghiare, înfiinţate de Laszlo Tokes şi de fostul deputat UDMR Toro T. Tibor.

SURSA: REALITATEA.NET


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/unpr-harghita-solicita-radierea-partidului-popular-maghiar-din-transilvania-din-registrul-partidelor_871893.html#ixzz1YOrISPoT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu