miercuri, 5 octombrie 2011

Funeriu cenzurează grosolan presa. Tudorel de la minister cere dinainte întrebările...


Unul dintre consilierii ministrului Daniel Funeriu, domnul Tudorel Urian (vezi foto) prezent ieri la Comisiile reunite de Invățământ, a cerut socoteală jurnaliștilor cu privire la întrebările pe care aceștia intenționau să le adreseze ministrului la finalul unei ședințe în care Funeriu a dat încă o mostră a solidelor cunoștințe de limba română. Mai mult, pentru că reporterii acreditați pe Parlament au ezitat să dea raportul consilierului cu pricina, acesta i-a avertizat că Daniel Funeriu nu va mai sta deloc de vorba cu ei.

De fapt... şi consilierul ca şi ministrul. Poate că de aceea domnul Urian a şi ajuns consilier. Unul a încercat să inducă în eroare parlamentarii, în timp ce celălalt "s-a ocupat" de presă.

Daniel Funeriu și-a aranjat pentru ziua de marți un teritoriu pașnic în comisiile reunite ale Învățământului. După ce timp de trei săptămâni a absentat de la audierile din comisii, pe motiv de program încărcat, luni seară și-a informat colegii de la Senat că nu va participa nici de această dată.

Astfel, "consiliera de încredere" a lui Funeriu, secretarul de stat Oana Badea, a discutat personal cu președintele comisiei de Învățământ din Senat, pedelistul Mihai Hârdău, anunțându-l că ministrul Funeriu va fi marți într-o deplasare în străinătate.“Discuțiile mele cu orice parlamentar sunt private”, a fost replica lui Badea în momentul în care deputatul Dumitrescu, președintele comisiei de Invățământ din Cameră, i-a cerut socoteală pentru această dezinformare susţine Impactnews.

În realitate, susțin cei din Opoziție, Funeriu a încercat o manevră astfel încât să scape de audierile în prezența unor senatori incomozi, în frunte cu Ecaterina Andronescu, aceștia de altfel absentând de la ședință, pentru că s-au bazat pe informațiile oferite de Hârdău.Chiar dacă nu a fost incomodat de prezența unor parlamentari, pe Funeriu l-a trădat încă o dată limba română, cerându-i la un moment dat lui Dumitrescu să aibă grijă la “inexactitudini”.

Observând faptul că jurnaliștii au sesizat greșeala ministrului, consilierii din jurul lui Funeriu au început să se agite, relatează Impactnews. La final, domnul Tudorel Urian a venit spre reporteri, cerându-le socoteală cu privire la întrebările pe care urmează să le adreseze ministrului. Evident că la o astfel de întrebare orice jurnalist se zburleşte. Aşa ceva nu se face şi reporterii acreditaţi au reacţionat în consecinţă.

Când unul dintre reporteri i-a atras atenția că aceasta nu este o practică normală consilierul s-a enervat.“Să știți că dacă nu vreți să-mi spuneți, atunci ministrul n-o să vă mai răspundă la nicio întrebare”, a fost replica lui Tudorică din staffu-ul ministerial. Acesta i-a șoptit ulterior ceva la ureche secretarului de stat Badea, care i-a transmis și lui Funeriu faptul că jurnaliștii s-au împotrivit cenzurii.

În consecință, Daniel Funeriu, care la sosirea în Parlament s-a arătat extrem de bine-dispus și glumeț cu jurnaliștii, a plecam în trombă, refuzând un dialog cu presa. Vă daţi seama că apoi toată presa a bocit :))) După atâtea INEXACTITUDINI a fost şi ceva clar - la Educaţia a ajuns un accident înconjurat de nişte ospătari.

SURSA: Iosif Buble - pesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu