marți, 15 noiembrie 2011

Profesorii, din nou în stradă. Funeriu îi ignoră în continuare

Profesorii, din nou în stradă. Funeriu îi ignoră în continuare
Profesorii au ieşit din nou în stradă. Marţi, cadrele didactice vor protesta timp de trei ore, urmând ca săptămâna viitoare să picheteze din nou sediul Ministerului Educaţiei.
Nemulţumirile profesorilor sunt legate de înghețarea salariilor, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, lipsa dialogului social, despre care spun că este inexistent, şi blocarea posturilor în învățământ. Aceştia solicită totodată să se aloce 6% din PIB pentru învăţământ.
 "Spuneau că vor reveni salariile. Au de primit o mulţime de bani, prin hotărâre judecătorească, dar au hotărât amânarea lor până în 2016", a declarat preşedintele Federaţiei "Spiru Haret" Gheorghe Isvoranu la Realitatea TV.
Acesta avertizează că reducerea bugetului, comasările şi reducerea de personal vor avea ca efect intrarea învățământului în colaps.
"Dialogul social e absolut inexistent. Domnul ministru e foarte ocupat. Avem o cerere de dialog, dar este un dialog al surzilor", a mai spus Isvoranu, opinie pe care au împărtăşit-o şi alţi sindicalişti.
SURSA : Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu