miercuri, 30 noiembrie 2011

Barack Obama, românilor, de 1 Decembrie: Sărbătoriţi această zi ştiind că SUA vă sunt alături


Foto: AFP / Mediafax Foto / Jewel Samad
Secretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale, ea îndemnându-i pe români să sărbătorească acest eveniment ştiind că Statele Unite le sunt alături "ca prieten şi partener".
"În numele preşedintelui Obama şi al poporului Statelor Unite, sunt încântată să transmit cele mai bune urări tuturor românilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, la 1 decembrie", spune Clinton la începutul mesajului său, remis, miercuri MEDIAFAX de către ambasada SUA.
"În urmă cu 93 de ani, statul român a fost fondat pe principiile democratice ale libertăţii şi egalităţii, care sunt valorile comune aflate în centrul relaţiei noastre. Astăzi, contăm pe România ca pe un aliat puternic şi sprijinim împreună stabilitatea şi prosperitatea Afganistanului, integrarea euro-atlantică a vecinilor din Balcani şi securitatea la nivel global printr-o cooperare extinsă în domeniul aplicării legii", mai spune secretarul de Stat.
Clinton precizează că, pe lângă aceste legături de durată, semnarea în acest an a parteneriatului strategic şi a acordului privind apărarea antirachetă marchează un nou capitol în relaţia româno-americană.
"Să ştiţi că, în timp ce sărbătoriţi această zi specială alături de familie, prieteni şi de cei dragi, Statele sunt alături de voi ca prieten şi ca partener. Felicitări şi cele mai bune urări de pace şi prosperitate", încheie Clinton mesajul.
SURSA : Gandul.info

Zbor deasupra unui cuib de ...legi !

Daniel Funeriu, reclamat la Boc

de Gusti Constantin - Puterea.ro



Deputaţii din cadrul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor l-au reclamat ieri primului-ministru pe Daniel Funeriu pe motiv  acesta din urmă sefereşte  răspundă în faţa comisiei pentru unele petiţii venite pe adresa acesteia.

Ion Stan, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilorcorupţiei şi pentru petiţii, a decis ieri  îi ceară premierului Emil Boc  îl aducă la ordine pe ministrul educaţiei, care de jumătate de an se fofilează sub diverse motive  compară în faţa parlamentarilor din comisie.Funeriu ar fi trebuit  îi lămurească ieri pe deputaţi ce se întâmplă cu sute de persoane care au absolvit la una dintre secţiile Universităţii „SpiruHaret” şi care au rămas fără diplome şi nu îşi pot susţine masterateleEste cazul Eugeniei Geampaliaabsolventă a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, care a trimis un memoriu pe această temă Comisiei de abuzuridin Camera DeputaţilorUnul dintre vicepreşedinţii comisiei spunea ieri  zeci de astfel deabsolvenţi cu situaţii incerte au avut câştig de cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiealte sute de procese fiind pe rol.

altă cauză pentru care Daniel Funeriu a fost chemat  dea lămuriri este legată de situaţia plăţilor neefectuate de ani întregi către firmele care au renovat şcolicămine studenţeşti sau alte obiective ce ţin de Ministerul EducaţieiAstfelsocietăţi din SuceavaBuzău,Maramureşdar şi din alte judeţe au reclamat comisiei  au ajuns în stare de faliment după ce au făcut renovările pe cheltuială proprie sau pe baza unor împrumuturi bancarefără a primi ulterior banii de la Ministerul Educaţiei.

Ieri, chiar când era aşteptat la Comisa de abuzuri, Daniel Funeriu i-a îndrumat pe deputaţi să se consulte cu nişte directori din cadrul Direcţiei de Relaţii cu Parlamentul din cadrul Ministerului Educaţiei asupra agendei ministrului, ceea ce i-a înfuriat pe parlamentari.

Supăraţi pe atitudinea acestuia, care nu răspunde nici măcar la telefoane şi anunţa prin şefa de cabinet că nu vine la comisie cu doar câteva ore înainte de şedinţă, deputaţii au decis ca la următoarea abatere a ministrului să depună o plângere penală împotriva acestuia. Deputaţii susţin că Funeriu se face vinovat de încălcarea articolului 111 din Constituţia României care precizează obligativitatea miniştrilor de a răspunde controlului parlamentar atunci când sunt solicitaţi să facă acest lucru.