miercuri, 6 februarie 2013

Victor Ponta a reușit deblocarea POSDRU

Victor Ponta a reușit deblocarea POSDRUPremierul Victor Ponta va anunța, în mod oficial, deblocarea a circa 140 de milioane de euro din Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), blocate de aproape un an, în urma mai multor anchete făcute de Comisia Europeană în România.
Victor Ponta a reușit deblocarea  POSDRUVizita premierului Victor Ponta la Bruxelles se pare ca își arată primele efecte. Circa 140 de milioane din Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane se pare că au fost deblocate de către Comisia Europeană. Pe agenda întâlnirii dintre Ponta cu președintele CE, Manuel Barroso, se pare că a fost și acest punct fierbinte.
Plățile POSDRU au fost blocate anul  trecut, când nimeni nu a mai avut acces la aceste fonduri,  fapt ce a dus ca peste un milion de români să fie afectați de măsura Bruxelles-ului inclusiv beneficiarii finali ai programului, respectiv şomeri, persoane cu dizabilităţi şi în situaţii de risc social, tineri absolvenţi, angajaţi, antreprenori şi doctoranzi.
Comisia Europeană a blocat aceste fonduri din cauza unor nereguli constatate în derularea programelor, fapt ce a dus la întârzierea plăților cu lunile, au fost dosare care au așteptat, dar au fost și proiecte care așteptau să fie propuse pentru a fi aprobate în POSDRU, care nu aveau nici cea mai mică șansă pentru a intra în derularea programului.
Față de aceste aspecte, în cursul anului trecut, circa 150 de ONG-uri au semnalat riscurile blocării plăților către beneficiarii proiectelor POSDRU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu