luni, 4 martie 2013

De ce se opune Germania intrării României în Schengen? VEZI ce companii sunt vizate!


De pe acum e clar. Germanii își vor folosi dreptul de veto în Consiliul JAI pentru a se opune aderării României la Spațiul Schangen. Nu că nu am fi pregătiți din punct de vedere tehnic, nici că ar mai trebui ceva de genul acesta.

Surse din cadrul PPE susțin că de fapt problema este direct legată de marile privatizări care se pregătesc în România: privatizarea CFR Marfă și privatizarea Poștei Române.
Nemții ar dori să cumpere ambele companii pe nimica toată. Dacă frații lor din Austria au pus mâna pe Petrom la intrarea României în UE, iar la intrarea în NATO, francezii pe Dacia și distribuția de gaze, grecii pe Romtelecom, italienii pe Enel, iar americanii pe niște "mărunțișuri" (Bechtel și Chevron care vine tare din urmă), de ce nu ar vrea și guvernul lui Merkel să pună mâna pe cea mai mare companie de transport feroviar de marfă din sud-estul Europei și pe Poșta Română, o companie cu rețele în toată țara și nu numai?

Astfel, CFR Marfă ar trebui preluat de Deutsche Bahn, iar Poșta Română de DHL. Până acum, autoritățile române nu au dorit să comenteze aceste lucruri, dar nu va fi nicio surpriză dacă pe ultima sută de metri Germania se va suci, își va lua tainul și va accepta România în Schangen.
SURSA : Iuliana Knospe - pesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu