duminică, 7 iulie 2013

O analiza profesionista, onesta si la obiect.

Cazul Bolintineanu – Prostia din justitia unui stat mafiot in disolutie

stupid_idiots_big
Scenariul pe care l-am vazut ecranizat zilele trecute la liceul Bolintineanu, nici macar a film prost nu a mai semanat ca  si cel vara trecuta. Justitia romana isi continua derapajele intr-un mod cel putin hilar, daca-l privesti din afara, cel putin trist, daca esti implicat in vreun fel.
E complet pueril sa acuzi politicul pentru balbaielile unor amatori, fiindca numai de profesionism nu mai poate fi vorba in sistem.
Nu Basescu e de vina cand Parchetul da un comunicat dimineata ca exista un caz de coruptie la Liceul Leonida si la pranz  se dezminte senin “eroarea”.
Nici pe Ponta nu il poti acuza fiindca un purtator de cuvint al Politiei*, nitelus depasit de situatie, face niste confuzii* incredibile intre termeni si baga in ceata pe toata lumea.
Nu SRI e de vina ca o procuroare** nu e capabila sa instrumenteze cum trebuie un caz simplu si “servit” pe tava, cu inregistrari audio-video, vinovati deja identificati si tot tacamul.
In fine, nu Cazanciuc e vinovat fiindca un purtator de cuvant al Parchetului spune senin ca se adusesera cele 2 autocare fiindca  aveau de gand sa asigure confortul celor ” 20 de elevi care cerusera sa fie audiati”  fara sa ii supuna la ” costuri suplimentare”. Urmarea ? Nici macar sambata nu au audiat pe nimeni, asa de mare era “graba” vineri.
Vina politicienilor de mai sus este insa complicitatea colectiva  prin care au fost numiti toti incompetentii la varf si, asa cum se stie, pestele de la cap se impute.
Vina este a sistemului total corupt care permite unor amatori sa se faca de ras etalandu-si prostia in toata splendoarea ei, stiind ca practic nu patesc nimic. Unde-s CSM si Inspectia Judiciara ? Dorm linistite, au anuntat ca nu se pot implica pana la terminarea anchetei, adica mai spre pastele cailor, incolo. Unicul tap ispasitor ? Junele imberb fost* purtator de cuvant al Politiei, desigur, cu o parte din vina, dar a se retine : Politia era la ordinul Procuraturii.
Asa se face ca, in ciuda bunelor intentii, actiunea “spaga din invatamant” risca sa esueze in penibil .Parchetul General sau DNA, de asemenea. Cand ai zeci de dosare de mare coruptie pe care te faci ca nu le vezi sau, pur-si-simplu, le inchizi prin sertare, nu mai cere respect. Esti complice la jaf.
Cat de spre prostia unor pseudo-jurnalisti care au fete pe acasa dar, cu toate astea, aplauda senini perchezitiile in grup, la gramada fete cu baieti, e de prisos sa adaug : intr-o buna zi, un procuror ar putea umbla prin chilotii propriilor odrasle. Asta ar trebui sa-i preocupe.

* Anticipasem ca el va fi tapul ispasitor, dar ca faptul ca mandatele chiar au existat, face ca pedepsirea lui sa devina si mai  imbecila decat gafele de vineri
** Ileana Adina Mocioaca

SURSA : http://politicata.wordpress.com/2013/07/07/cazul-bolintineanu-prostia-din-justitia-unui-stat-mafiot-in-disolutie/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu