vineri, 3 ianuarie 2014

IN CE TARA TRAIM ? PANA CAND ?!

 
Proces verbal: ''A provocat indignarea cetățenilor''
Român amendat în Sfântu Gheorghe pentru că a fluturat steagul românesc de ziua naţională
 

Român amendat în Sfântu Gheorghe pentru că a fluturat steagul românesc de ziua naţională
În data de 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, cetățeanul I.V. din comuna Dobârlău, jud. Covasna, se afla împreună cu familia în centrul municipiului Sfântu Gheorghe. În jurul orei 19:00, acesta s-a urcat singur pe scena amplasată în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu drapelul României în mână, și s-a adresat mulțimii din fața scenei de la microfonul amplasat pe scenă, se arată pe blogul lui Dan Tanasă.
I.V. a scandat ”La mulți ani, România!” și a început să cânte ”Treceți batalioane române Carpații”, moment în care a fost imediat bruscat de către angajați ai Poliției Locale din Sfântu Gheorghe. Ulterior, cetățeanul I.V. a fost legitimat de către angajații Jandarmeriei Române prezenți și ei la fața locului. Pe moment, I.V. nu a fost înștiințat de comiterea vreunei fapte anti-sociale.
Luni, 30 decembrie, când la poarta casei sale a fost lipit un proces verbal, întocmit de Veres Gyorgy, șef birou în cadrul Poliției Locale din Sfântu Gheorghe, prin care I.V. a fost amendat în data de 11 decembrie 2013 pentru tulburarea liniștii publice. Procesul verbal a fost întocmit în lipsa contravenientului, martor fiind… Tamas-Barta Monika.
Conform procesului verbal primit de către I.V., ”În ziua de 1.12.2013, ora 18:54, locul Centrul civic, Piața Libertății, a săvârșit următoarele fapte: sus-numitul la data și ora mai sus menționate a urcat fără drept pe scena amplasată în Piața Liberății pentru desfășurare manifestării cultural religioase organizate cu ocazia Adventului unde, fluturând în mână un steag al României, s-a adresat participanților prin intermediul microfonului cu afirmația că ”aici este pământ românesc”, faptă ce a provocat indignarea cetățenilor, tulburând astfel ordinea și liniștea publică”.
SURSA : Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu