sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Funeriu, atacat în instanţă

Funeriu se răzbunăpunând profesorii  plăteascăimpozite mai mari şi tăind finanţarea sindicatelor.Reprezentanţii profesorilor au atacat deciziaministrului în justiţie şi au depus plângere penalăîmpotriva lui Daniel Funeriu.

Ministrul EducaţieiCercetăriiTineretului şi Sportului(MECTS), Daniel Funeriu, le-a declarat “război”dascălilor.Ministrul a emis un ordin prin care vrea  desfiinţezeCasele de Ajutor Reciproc (CAR) pentru profesoriFuneriule-a interzis departamentelor de contabilitate ale unităţilorde învăţământ  reţină CAR-ul din salariile cadrelor didacticeAstfelprofesorii vor trebui se deplaseze la Casele de Ajutor Reciproc pentru a-şi plăti datoriileCel mai mult voravea de suferit profesorii din mediul rural, care vor trebui să-şi achite contribuţia cătreCasă în reşedinţele de judeţFuneriu le-a interzis, de asemeneaunităţilor şcolare  reţinăratele la bănci ale dascălilor.

Ministrul educaţiei le-a dat o lovitură puternică şi sindicatelor din învăţământAcestea nu-şi pot achita datoriiledupă ce ordinul ministrului Funeriu a interzis unităţilor deînvăţământ  reţină contribuţiile dascălilor către federaţiiSindicatele sunt nevoite colecteze contribuţia de la fiecare profesor în parteprin liderii unităţilor şcolare.

Profesorii vor plăti şi impozite mai mariurmare a aplicării ordinului ministrului Funeriu.“Statul a găsit o nouă modalitate de a lua bani de la profesoriCât timp cotizaţia nu mai estetrecută în statul de platăaceasta nu va mai fi deductibilă. Membrii vor veni la sindicat ca la o circă financiară. Impozitele care vor fi plătite vor fi astfel mai mari. Este o bătaie de joc. În loc ca plata salariilor  fie realizată electronic, ne întoarcem la epoca de piatră, cu chitanţiere”, ne-a declarat preşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Raport la organizaţiile internaţionale

Sindicaliştii au atacat în instanţă ordinul ministrului şi au depus plângere penală împotrivalui Daniel Funeriu şi a altor doi oficiali ai Ministerului Educaţiei. “Este o încercare a MECTSde destabilizare a mişcării sindicale, cu sprijin de la cel mai înalt nivel. Am atacat înContencios ordinul ministruluipentru că nu am fost consultaţi, ca parteneri de dialog social, şi am depus plângere penală împotriva ministrului Daniel Funeriu, a directorului Mihai Păunică şi a secretarului general Corvin Nedelcu. Am raportat acest comportament al ministrului educaţiei la organizaţiile internaţionale. Acest domn Funeriu refuză orice dialog cu cadrele didactice, are o atitudine mişelească, dictatorială. În momentul de faţă, noi, ca federaţie sindicală, ne vedem în imposibilitatea de a plăti cheltuielile pentru sedii şisalariile angajaţilor, sau pentru juriştii noştri care au câştigat zeci de mii de procese cu statul”, ne-a mai spus Marius Nistor.

Sursa : Laurentiu Musoiu - www.puterea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu