miercuri, 16 noiembrie 2011

Funeriu, ministrul lipsei de educatie

Funeriu, ministrul lipsei de educatie

Daniel Funeriu/Intact Images/Dan Marinescu
Funeriu n-are vreme de treburi marunte cum ar fi  asezarea la masa dialogului cu cei pe care celebrul pixel albastru l-a trimis sa-i gospodareasca. Eruditul fara diploma romaneasca pare prea ocupat să caute sensuri ascunse prin dictionarele limbii romane pentru a mai lua seama la nimicurile care lovesc dascalimea din subordine.
Nimic nu-l poate misca pe Tovarasia Sa (nici o patalama obtinuta, cum-necum, prin cele strainataturi nu te transforma automat in Domn). Ce conteaza ca procentul din PIB alocat domeniului se anunta la nivelul minim si record  de doi la suta? Si care-i problema cu salariile inghetate pe 2012 sau cu blocarea posturilor? Daca-i ordin, cu placere – atat stie si aplica, in cel mai pur stil comunist, tovul facut ministru dupa ce a explicitat poporului necunoscator traiectoria unei maini prezidentiale.
Profesorii au indraznit, totusi, sa iasa in strada. Dar cutezanta lor nu pare sa poata tulbura linistea senioriala a inventatorului efectului pixelului asupra palmei. In profunda sa intelepciune, aplica invatatura proverbului cu cainii care latra a pustiu spre caravana (guvernamentala) care-si vede senina de mers (catre hau). Prin tot ce face, inclusiv prin promovarea acestui dialog al surzilor, Funeriu isi arata credinta in imposibilitatea salvarii invatamantului romanesc. Uita insa ca pe el si pe altii asemenea lui nimeni si nimic nu-i mai poate salva de la caderea libera intr-o dreapta uitare. Nici macar pixelul care l-a facut pe Gheorghe Lazar, parintelele invatamantului de la noi, sa se rascoleasca in mormant!


SURSA : GHIMPELE.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu