luni, 5 martie 2012

Start ratat la înscrierea în CLASA PREGĂTITOARE. Serverul Ministerului Educaţiei A PICAT

Iata ca din pacate se confirma riscurile despre care vorbeam in emisiunea de la RTV aseara:


Site-ul Ministerului Educaţiei este inaccesibil, iar softul de înscriere nu funcţionează, în prima zi în care părinţii îşi pot înscrie copiii de 6 ani în clasa pregătitoare.
Părinţilor care au venit la şcolile de circumscripţie, pentru a îşi înscrie copiii în "clasa zero", li se spune să revină mai târziu. Ministerul Educaţiei spune că problema va fi remediată în cursul zilei de azi.
La ora transmiterii acestei ştiri, site-ul aplicaţiei de înscriere este nefuncţional, administratorul softului fiind o firmă, care încearcă remedierea acestuia.
Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I începe luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi.
UPDATE 9.55 Reprezentanţii Ministerului Educaţiei că nu softul s-a blocat, ci serverul are probleme pentru că a fost o pană de curent. Potrivit acestora, datele vor fi trecute pe un alt server care ar urma să fie funcţional în aproximativ o oră şi jumătate.
UPDATE 9.57 Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o "greşeală impardonabilă".
"Aceasta este încă o dovadă în plus că Ministerul Educaţiei nu a pregătit această clasă zero. Aşteptăm ca ministrul să ia o măsură de curăţenie pentru cei responsabili, să-i penalizeze, să-i dea afară, pentru că aceasta este o greşeală impardonabilă care se petrece în prima zi de înscriere", a spus Liviu Pop.
Potrivit liderului sindical, peste 400 de mii de părinţi aşteaptă înscrierile pe o aplicaţie care nu merge. Pentru aceşti părinţi este o bătaie de joc, în opinia lui Liviu Pop, ţinând cont că în mediul rural cei care vor să-şi înscrie copii merg chiar şi zeci de kilometri până la şcoală, astfel că vor trebui să se întoarcă în zilele următoare.
SURSA : GANDUL.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu