duminică, 15 martie 2015

Victor Ponta și Darius Vâlcov trebuie să demisioneze


Partidul Social Românesc (PSRO) consideră că gravele acuzații de corupție aduse miniștrilor Dan Șova și Darius Vâlcov trebuie să conducă la demisia neîntârziată a lui Victor Ponta și a lui Darius Vâlcov din Guvern și a lui Dan Șova din Senatul României. Un prim-ministru care a girat pentru doi miniștri acuzați de corupție trebuie să-și asume responsabilitatea politică pentru afectarea gravă a credibilității și funcționalității Guvernului în plan intern și internațional. Mai ales că Victor Ponta spunea că guvernul lui “trebuie să fie cel mai cinstit guvern pe care l-a avut România“.

Un ministru acuzat de fapte de corupție nu poate avea vreun rol în reforma Codului Fiscal și nu poate fi interfața României în relațiile cu partenerii europeni și internaționali sau cu actorii economici și sociali din țară. Mai mult, Victor Ponta a fost partenerul de afaceri al dlui Șova în perioada în care i se impută faptele penale.

Sultanatul politico-economic al lui Victor Ponta se apropie oricum de final. Dar cu fiecare zi cu care Victor Ponta se ține cu dinții de scaunul de prim-ministru, credibilitatea Guvernului României în ochii cetățenilor români și în ochii partenerilor externi are de suferit.

România are nevoie de un nou început, cu un nou Proiect de Țară și un nou Guvern. Iar acest lucru nu trebuie întârziat doar pentru că Victor Ponta nu se poate dezlipi de butoanele puterii.


Românii, domnule Ponta, nu mai au răbdare. S-au săturat de lipsa de responsabilitate și superficialitatea ce vă caracterizează. Degeaba vă lăudați cu așa-zise realizări când potențialul României este de a crește cu cel puțin 5% pe an, ce ar însemna crearea a sute de mii de locuri de muncă și ar transforma România în a doua economie a regiunii, după Polonia. Nu mai merge și așa! România are un potențial enorm și dacă nu sunteți capabil, și așa arată faptele, să îndepliniți acest potențial, lasați-i pe cei ce pot. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu