marți, 31 ianuarie 2012

EVENIMENTUL ZILEI :Tensiuni în PDL: Blaga versus Boc. Oltean către Funeriu: "Ești cel mai antipatic!"

PDL s-a reunit astăzi într-o ședință de Birou Permanent fără decizii, dar tensionată. În cursul acesteia, Vasile Blaga l-a atacat pe Emil Boc, iar secretarul general al PDL, Ioan Oltean s-a certat cu ministrul Educației, Daniel Funeriu.
Conform unor surse participante la ședință, președintele Senatului, Vasile Blaga, a fost destul de critic la adresa președintelui PDL, Emil Boc. Blaga i-a reproșat acestuia că în PDL lipsește disciplina și că partidul nu mai ia niciun fel de decizii. Președintele Senatului s-a plâns că în anumite funcții oamenii au fost puși pe criterii fără legătură cu competența și a cerut ca miniștrii și secretarii de stat să fie evaluați fiecare în parte pentru a se decide cine ar trebui schimbat. "Da", a fost de acord Boc. "Da, păi când o facem? Numai declarații știm să facem", a mârâit Blaga.

Oltean, supărat pe Funeriu
O altă ceartă a izbucnit între secretarul general al PDL, Ioan Oltean, și ministrul Educației, Daniel Funeriu. "Ești cel mai antipatic și rău văzut în teritoriu!", i-a strigat Oltean ministrului Educației, imediat ce a luat cuvântul în cadrul ședinței conducerii partidului de azi. 
Emil Boc a intervenit între cei doi, încercând să aplaneze conflictul. "Nu azi!", a spus premierul.
Supărarea lui Ioan Oltean a fost generată de o discuție cu sindicaliștii din educație din județul Bistrița, nemulțumiți de un ordin al ministrului Educației care afecta sindicatele din învățământul preuniversitar. Conform acestuia, în cazul sindicaliștilor din preuniversitar cotizaţia de sindicat, ratele CAR si alte datorii nu se mai rețineau pe statul de plată, ca în cazul tuturor celorlalte sindicate, ceea ce ar fi complicat birocrația în cazul acestora.

Oltean, un cetățean nemulțumit
Secretarul general al partidului, Ioan Oltean, este unul dintre liderii care, zilele trecute, a vorbit despre necesitatea unei remanieri guvernamentale. El însuși a scăpat destul de ieftin după aceste declarații publice. În ședința BPN au fost critici pe tema faptului că unii membri ai partidului fac declarații în care vorbesc despre schimbări majore fără să aibă mandat din partea partidului. "Cum rămâne cu demisia guvernului?", l-a luat peste picior pe Oltean liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu. Acesta a dat din colț în colț, apoi a spus că a exprimat o părere personală. "O părere marginală de cetățean nemulțumit", l-a luat Rădulescu peste picior.
La finalul ședinței, prim-vicepreședintele PDL Gheorghe Flutur a transmis un avertisment public colegilor care suferă de "voluntarism în declarații care nu fac bine partidului", cerându-le acestora să se exprime în cadrul forurilor PDL și nu în afara lui.

SURSA : EVZ.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu