sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Macovei: E bună o schimbare mai ales la ministerele cu mulţi bani pe mână


Vicepreşedintele PDL, europarlamentarul Monica Macovei, a spus că ar fi benefică o remaniere guvernamentală, lăsând de înţeles că este de luat în calcul inclusiv schimbarea premierului. "Din când în când este bine să schimbi. Şi eu cred că e bună o schimbare la vîrful Guvernului", a declarat Macovei la Romania TV, în cadrul emisiunii NewsDesk.

Macovei a făcut această afirmaţie ca răspuns la întrebarea dacă este de acord cu Cristian Preda care s-a pronunţat în favoarea numirii unui premier apolitic, dar susţinut de actuala majoritate guvernamentală. "Dar chiar şi un prim-ministru politic ar fi o persoană foarte bună", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Mai mult, ea susţine o schimbare care să vizeze mai mulţi miniştri, refuzând însă să-i nominalizeze. "În general, e vorba de zonele cu mulţi bani pe mână şi unde au fost acuze de folosire incorectă a fondurilor", a indicat democrat-liberala.

În schimb, Monica Macovei s-a arătat contrariată de afirmaţiile de vineri ale lui Ioan Oltean privind termenul dat Guvernului pentru a găsi soluţii la nemulţumirile oamenilor. "Domnul Ioan Oltean se situează în afară, de parcă nu a fost până acum de acord cu toate măsurile luate", a comentat fostul ministru al Justiţiei.

Cât priveşte manifestaţiile din Piaţa Universităţii, Monica Macovei s-a declarat de acord cu o parte din revendicări, cum ar fi reforma clasei politice sau licitaţii corecte. De asemenea, Macovei susţine că unor politicieni li se poate imputa lipsa de solidaritate cu restul populaţiei. "Este inacceptabil ca, în vremuri de criză, unii politicieni să fie la fel de îmbuibaţi. Asta e o mare problemă şi un mare reproş. Dacă ceri solidaritate, să fie pentru toată lumea", a comentat europarlamentarul PDL.

SURSA : pesurse.ro; rtv.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu