duminică, 31 martie 2013

Calea antica de trezire a dacilor
Calea antica de trezire a poporului dac este caracterizata de termenul zamolxis, care nu desemna un zeu, ci o cale sau veriga(“za”) pt a realiza desteptarea, trezirea sau eliberarea(in lb. sanskrita: “moksha”). Dar azi urmasii amnezici ai dacilor isi privesc stramosii prin filtrul conditionarii, care le-a fost implantata de colonizatori, care afirma ca ei venerau un zeu pagan numit Zamolxis
Un popor care nu se temea de moarte, fiindca nu se identifica cu trupul si care stia ca nu are de pierdut decat inlantuirea intr-un corp, un popor a carui vitejie era legendara, nu avea cum sa divinizeze corpuri, nici chiar ale maestrilor spirituali.
De unde stim ca noul tipar inoculat prin conditionarea constiintelor este cel corect si ca de fapt nu este vorba, ca si in traditia straveche chineza, reactualizata de Lao Tzu, tot despre calea(tao) de reintoarcere Acasă. Iisus a redescoperit calea catre Imparatia lui Dumnezeu dinlauntrul nostru, dar ea a fost ascunsa prin divinizarea autorului acestei dezvaluiri. Aceeasi modalitate de deformare si de alterare a tradititiei trezirii s-a petrecut si cu metoda de trezire prin constientizare aratata de Buddha, asa ca si in Asia buddhismul a ajuns sa fie identificat cu venerarea statuilor si a moastelor trezitului(boddhi; buddha).
Intalnim subliniera importantei caii si in alte traditii de trezire. De pilda in hinduism termenul yoga inseamna calea reuniune, de aliniere, de conjunctie, de eliberare din dualitate, ia nu un zeu. In buddhismul zen(de la traducerea chineza “chan” a termenul sanskrit pt meditatie: dhyana) se practica calea meditatiei prin asezare in acum si aici.
Toate traditiie de trezire ale civilizatiilor care ne-au precedat(Mu, Atlantida), care nu au fost deformate si alterate de pe urma implantarii noului tipar informational al colonizatorilor (care au impus venerarea unor zei exteriori), pretuiau implinirea menirii omului, reamintirea adevaratei sale identitati, si venerau calea de redobandire a statutului divin al fiintei umane.
Mai cunoasteti pe Terra vreun popor care venereaza trezirea, desteptarea in imnul national ?

SURSA : http://revolutiaiubirii.wordpress.com/2-cine-suntem-noi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu