miercuri, 26 octombrie 2022

Vreme de apărat Constituția României - Cornel Nistorescu

 

Vreme de apărat Constituția României

A venit vremea să ne mișcăm în apărarea Constituției României. Nu de ruși și nici de comuniști, ci de noi înșine și de visul nostru european reprezentat cîndva de Uniunea Europeană.

O întreagă grupare juridică crescută la umbra lui Soros și acoperită cu principii de Monica Macovei și de Laura Codruța Kovesi, cu umplutura juridică făcută de Cristi Danileț și Raluca Prună, de Camelia Bogdan, de Portocală și de Mihai Prună și de reziștii din USR, toți susținuți de o presă instruită peste Ocean și devotată, împreună cu judecători care au rostogolit tot soiul de dosare abracadabrante și speculative, toate ne-au dus în situația de a lăsa deschideri largi pentru haos exact în Legile Justiției.

Gașca și fraierii din Parlament le-au pritocit în așa fel încît judecătorii să poată trece peste deciziile Curții Constituționale a României și, implicit, peste Constituția României. Pe măsură ce ne strofocăm să îmbunătățim Legile Justiției le facem varză. Adică, sub pretextul îmbunătățirii lor, le-au făcut și mai periculoase pentru țară. Judecătorii pot decide după mintea lor în totală contradicție cu deciziile CCR și Constituția României. În ciuda faptului că toate organizațiile profesionale au fost împotriva acestei „castrări„ aparent logice a Legilor Justiției, gîndirea juridică împiedicată a Alinuței Salteluța și a lui Marcel Ciolacu au făcut posibilă o asemenea aiureală. Dacă invențiile hăulitorilor juridici trec și de CCR, iar președintele Iohannis le promulgă, ne-am nenorocit. Se deschid astfel porțile haosului judiciar.

Mîine, un judecător din Harghita sau din Covasna într-o speță civilă privind restituirea de proprietăți poate aplica o lege din Ungaria sau din Portugalia ca fiind europeană sau poate susține că România nu mai este „stat național unitar român”, formularea fiind neeuropeană.

Cu împiedicați și sfertodocți în comisia de lucru, cu Ciolacu și Alina Gorghiu și cu o teroare bruxelleză descinsă la București, lucrurile riscă să degenereze. Vine Laura Codruța Kovesi să defileze prin instituțiile juridice ale țării pe unde mai are și un dosar penal (cel de la SIIJ, transferat la Parchetul Înaltei Curți) și nimeni din sistemul juridic nu o ia la întrebări. Ea s-a dus la Parchetul General unde n-ar fi putut merge decît cu citație și nu avea ce să caute într-un DNA din care a fost dată afară și nici la ANAF care ține de aplicarea legislației fiscale interne, nu de cea europeană.

AUR a înaintat o contestație la CCR prin care susține că ”Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor (PLx 440/ 2022), Legea privind organizarea judiciară (PLx 441/ 2022) și Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii (PLx 442/ 2022) sunt neconstituționale din cauza manierei abuzive și disprețuitoare în care au fost votate”. Tot AUR afirmă că „Nesancționarea judecătorilor care nu respectă deciziile Curții Constituționale golește de eficacitate caracterul obligatoriu al acestora. Apreciem că acesta este cel mai grav atac la fundamentele constituționale ale statului român”.

Pe același subiect s-a adresat la CCR și Renatte Weber, Avocatul Poporului semnalînd că legile justiției trădează „nerespectarea în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept, în acord cu prevederile art. 20 şi art. 148 din Constituţia României, republicată”.

Ce mai putem zice? Nimic!

Am lăsat responsabilitățile privitoare la Justiție atît în cele două Camere, cît și în minister, parchete și CSM pe mîna unei lumi care ne îngroapă ca stat de drept. Puterea politică și de sforărit, studiile de drept la genunchiul broaștei, ifosele de Napoleon dîmbovițean, din toate, rezultă ghiveciul de acum. Parcă ne domină o forță care se străduie să ne întoarcă pe dos, să ne încurcăm în propriile aberații spre a-i obliga pe europeni să-și pună întrebarea:

– Ce ne facem cu ăștia?

Dacă ne prețuim țara cu adevărat, chiar a venit vremea să ne mișcăm împreună pentru apărarea Constituției României!

Post scriptum:

Vreme trece vreme vine„ și dosarul lui Traian Băsescu privind infracțiunea de declarație mincinoasă pe proprie răspundere zace în sertarul procuroarei Dana Matei, cea revenită de la SRI ca să pună umărul la respectarea legilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu