joi, 15 septembrie 2011

Iată cum funcționeaza justiția română !

Traian Băsescu a relatat că în discuţia cu preşedintele Barack Obama l-a întrebat pe acesta ce poate face România pentru Statele Unite. Conform lui Traian Băsescu, şeful statului american a răspuns: "Să se aplice legea, să funcţioneze justiţia".


Astăzi avem răspunsul justiției la acest îndemn :



Formaţiunea lui Tőkés, constituită pe baza semnăturilor de adeziune falsificate, a devenit partid


Curtea de Apel Bucureşti a acordat personalitate juridică formaţiunii europarlamentarului László Tőkés, Erdélyi Magyar Néppárt – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT). Judecătorii Curţii de Apel au infirmat, astfel, o decizia Tribunalului Bucureşti, care stabilise că PPMT nu poate fi înscris, întrucât nu îşi propune promovarea intereselor naţionale, aşa cum cere Legea partidelor politice.
Jurnalul Naţional şi Új Magyar Szó (cotidian naţional de limbă maghiară) au dezvăluit că PPMT şi-a falsificat listele cu semnăturile de adeziune. Jurnalul Naţional a prezentat probe concludente în acest sens: copii ale unor liste de semnături, expertize grafologice care confirmau că nu există dubii în privinţa falsificării semnăturilor. Ulterior, am probat şi neconcordanţele între numele din liste şi adresele de domiciliu trecute în dreptul acestora. Mai mult, am prezentat cazul lui Mircea Vasile Ion, subofiţer la Poliţia Transporturi din Râmnicu Vâlcea, care s-a trezit trecut abuziv în listele cu adeziunile din judeţul Vâlcea pentru PPMT.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a fost sesizat în legătură cu falsificarea semnăturilor şi a declanşat investigaţii în acest caz, care este încă în faza cercetărilor penale.
Este interesant de văzut ce se va întâmpla dacă demersurile procurorilor se vor finaliza cu trimiterea dosarului în judecată, iar instanţa va da o sentinţă definitivă prin care se va constata că PPMT s-a folosit de falsuri pentru înscrierea sa ca formaţiune politică.
Senatorul-avocat Sergiu Andon opinează că se vor aplica prevederile Codului de procedură civilă, art. 322, punctul 4, conform căruia hotărârea judecătorească poate fi invalidată dacă s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals în urma judecăţii.

SURSA: JURNALUL NAȚIONAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu