marți, 12 iulie 2011

REVOLTA „RATAȚILOR” DE LA BAC

Revolta generaţiei rataţilor de la BAC: Ruşine sistemului care ne-a crescut!

56% din elevi au picat BAC-ul în acest an
«Generaţia rataţilor» - aşa sunt catalogaţi tinerii care au susţinut examenul de Bacalaureat în acest an - se revoltă împotriva stigmatizării la care sunt supuşi. O scrisoare de protest, scrisă de un tânăr care a susţinut BAC-ul în acest an, a devenit deja virală pe Facebook.
Autorul protestului îi acuză pe cei care i-au crescut şi care acum se delimitează de ei.

"Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!", se arată în scrisoarea de protest.

Scrisoarea de protest, care face furori pe Facebook, acuză corupţia din societatea românească, personajele dubioase prezentate drept modele de succes, schimbările haotice din sistemul de învăţământ şi susţine că rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an reprezintă o oglindă fidelă a realităţilor româneşti.

Citeşte mai jos scrisoarea de protest:

"Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! - aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Ruşine tuturor!

Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!

Am ajuns după 20 de ani de şpagă, de modele gen Becali şi Bianca Drăguşanu, de învăţământ prost manageriat, de legi prost făcute să profite cei puternici, de facultăţi pe pile şi pe bani din care au ieşit generaţii întregi de dascăli care ne-au educat pe noi, cei idioţi şi fraieri cei care ne aflam acum în aceeaşi oală, indiferent dacă ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limită!

Nu mai suportam! Refuzam sa credem că suntem o generaţie pierdută! Suntem defapt prima generaţie care va fi sacrificat cu folos, şi asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmplă în ţara asta! Totul trebuie să înceteze! Pentru asta vom ieşi în strada şi vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecţi, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toată lumea este acum şocată de rezultatul Bacalaureatului şi implicit de învăţământul romanesc. Ohh, dar ce surpriză! Cât de neaşteptat! Ce şoc! INCREDIBIL! SENZAŢIONAL!

Adică din aceşti copii care din `99 până acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu să dea bac din geografie şi s-au trezit în a 12-a că dau din fizica, aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUŞINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteţi mai gunoaielor, mai loazelor să nu învăţaţi şi să intraţi fără pile şi copiat la facultăţi când aveţi atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adică mai bine staţi pe facebook si pe messenger decât sa urmăriţi modelele oferite la tv???

Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica! Asta e realitatea! Va uimeşte promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizări de ce nu ziceţi nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare şi sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generaţii întregi? Ştiaţi ca 25% din toţi profesorii actuali au studiile făcute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Ştiaţi că suntem pe penultimul loc din Europa şi la egalitate cu Congo la nivelul învăţământului? Şi asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape două decenii!!! Aşadar, de ce va miraţi? De ce sunteţi indignaţi? aaaa… aveaţi impresia ca dacă le oferiţi părinţilor şi bunicilor noştrii spectacole tv ieftine şi barbare, adevărate sugative de rating, sau dacă le cumpăraţi votul şi ii minţiţi în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o dată altfel?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră, iar dacă nu vom reuşi să vă schimbam, vom pleca din ţară, şi atunci sa rămâneţi voi să vă plângeţi de milă! Noi, generaţia etnobotanistilor cum ne spuneţi voi o să vă arătam ca avem mai mult curaj decât toate generaţiile voastre de comunişti la un loc! Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!"

Ar fi bine sa fie asa, copile! Bine, ca dreptate ai. Aveti. Ne balacim, cu rahatul pana-n gat, suportand zilnic mizeriile zisilor conducatori ai nostri. Blonda, betivul si piticul. Videni. Verestoi. Casunesti. Constanda. Fatuloi. Ebe. Hrebenciuci. Doamne, ce multi sunt! Le auzim progeniturile cum isi bat joc de limba romana. Radem. De ejacurarile lor verbale. Cand, in fapt, ar trebui sa plangem. Televiziunile proteviste ne scuipa in fiecare zi prezentandu-ne "modele," de curve in stiri si abcese directe in ora fericirii. Dezvoltate apoi in emisiuni pacatoase ce ne spun de sexul oral al uneia moculescu. Daniela, a ramas gravida. Nu mai este. Monica se reguleza cu un chinez, de parca poti sa-ti uiti, in timp, menirea de curva. Zavoranca se cracestre spund  "unuia, ce se masturba in fata camerei de filmat, ca nu mai are exclusivitate. " Deci, si-a anuntat doritorii de placeri nebune, cu o nebuna. Irinel. Pepe. Senzuala. Sexi Brailenca. Inculta de Nikita. Si cate si cati mai sunt. Promovate  pe sticla. In ziare. Indobitocirea voastra. Modele de urmat.  Ele, Ei,  au reusit in viata fara a avea carte. Doar stand frumos. Inghitand cultura.
Asa este copile. Copiii tarii mele. Ati gresit si voi. Muscand prea repede din tot ce va spun unii, ce nu cred in voi. Doar in puterea banilor. In tradarea de tara. Voi nu mai contati. Noi, parintii vostri, niciatat, in fata lor. Neamul lor. Si atat. Beizdelele lor ce diplome isi cumpara din banii furati de la voi, pentru a le pune in rama. A se lauda cu ele. Nici macar sa citesca ce scrie pe ele nu stiu.
Ar fi bine sa fie asa. Aratati-ne voi, noua, lasi ce suntem, ce inseamna dorinta de a trai dem. De ce trebuie sa facem ceva. De ce trebuie sa urlam : "GATA, ajunge!" Fiti voi cei care ne spalati de rusinea indolentei noastre. Meschini ce suntem. Egoisti. Gandind numai la noi. La voi, ca sa nu va lipseasca nimic. Uitand de viitorul vostru. Fiti primii care sa va revoltati. Aveti tot dreptul. Poate asa sa ne trezim si noi. Sa venim langa voi. Sa simtiti dragostea noastra. Renascand curajul adormit in noi.
Dumnezeu sa va lumineze calea!
Pe noi, pentru ca sa incepem a gandi la " desteapta-te Romane!"
Iaca si eu un fost comunist care stie, nu uita, cat de apreciat era in lume, in timpul "dictaturii", invatamantul Romanesc. Dictatura, ce nu era asa de luminata, ca cea de azi, dar care se gandea la viitoarea generatie a tarii.Traiesc din amintiri?  Poate. Dar stiu ca este gresit atunici cand ...Nu ne interesează trecutul, numai prezentul. Iar asta ne taie rădăcinile. O lume fără rădăcini este o lume fără morală!" - acad. Zoe Dumitrescu Buşulenga
 Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!
Marian NICULESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu