marți, 5 iulie 2011

Sfertodocţii care conduc Ministerul Educaţiei

Oana Badea dă ştiri "în primă audienţă"
Cunoaşterea precară a limbii române pare a fi devenit "blazonul" actualei conduceri a Ministerului Educaţiei. După ce ministrul Educaţiei ne arată de vreo săptămână încontinuu că limba română îi dă mari dureri de cap, azi a venit rândul Oanei Badea, secretar de stat în acelaşi minister, să demonstreze că în regimul Băsescu-PDL nu-i obligatoriu să ştii multă carte pentru a ajunge demnitar.
Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, recunoscută pentru meritele sale de "suflător" al ministrului Daniel Funeriu la conferinţele de presă ale acestuia, a intrat în direct la Realitatea TV la emisiunea lui Tudor Muşat pentru a-i replica penelistului Adrian Iorgulescu, care o acuzase că nu cunoaşte înţelesul cuvântului "analfabet". Înţepata adjunctă a lui Funeriu spusese cu 24 de ore înainte la aceeaşi televiziune că absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat "sunt nişte analfabeţi".
După ce a polemizat pe ton ridicat cu fostul ministru al Culturii pe tema sensurilor cuvântului "analfabet", doamna secretar de stat a simţit nevoia să facă şi puţină propagandă de partid, aşa cum îi şade bine oricărui politruc pedelist. Drept care doamna cu pricina a ţinut morţiş să îi spună realizatorului emisiunii că şeful său de la minister a început elaborarea unei strategii fanteziste de "cercetare a cauzelor care au dus la rezultatele dezastruoase de la bacalaureat". Mândră că a dat o mare veste românilor, fosta învăţătoare Oana Badea s-a trezit vorbind la fel de prost ca şi ministrul Funeriu. "Domnule Tudor Muşat, ţin să vă spun o ştire în primă audienţă. (...)", a spus doamna Badea pe un ton extrem de preţios, confundând "audienţa" cu "audiţie". Cu toate că şi "audiţie" ar fi fost un termen folosit forţat în acel context, ştiut fiind că în general despre o melodie se vorbeşte că e la "prima audiţie". Ca fost dascăl, adjuncta ministrului Educaţiei ar fi trebuit să ştie că audienţele le ţine domnia sa, acolo la cabinetul său de la minister, şi că atunci când vrei să dai o ştire nouă vorbeşti despre o ştire în "premieră", şi nu în "audienţă".

Cristina Horvat

Sursa :
COTIDIANUL.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu