marți, 6 decembrie 2011

Groparul invatamantului

Ca hienele s-au repezit omniprezentii cuvantatori de talk-show asupra profesorului acuzat de un viol departe de a fi dovedit. Bla-bla-bla si taca-taca, „capul” dascalului parea luat cu mult înainte ca judecatorul faptei sa-si îmbrace roba. Dintre toate acuzele si sentintele pronuntate pe sticla, una – si de fond – ramane fara putinta de tagada, intretinerea de relatii intime cu o eleva fiind oricui imputabila, daramite purtatorului de catalog.

Daniel Funeriu/INTACT IMAGES/ Foto: Marin Raica
Iata insa ca, usor-usor, ies la iveala lucruri ce-nfioara de-a dreptul. Colege de liceu ale acuzatoarei au furat niscaiva telefoane mobile. O alta a pozat… fara uniforma (gluma buna, nu-i asa?, fiind vorba de goliciune trupeasca, iar purtarea de imbracaminte similara si distinctiva este socotita, pur si simplu, degradanta, ofensatoare). Cluburile sunt pline de domnisoare de varsta presupusei victime. Iar cadrele didactice incep sa dea din colt in colt cand sunt intrebate despre absente, motivari, note.
Doar parintii nefecioarei tac. Au dat fugutza sa denunte presupusul viol, fara a explica in vreun fel de ce si-au transferat odrasla din Belgia, cat de bine au ajuns sa-i stie pasiunile si nevoile, cum ii urmaresc si indruma adolescenta plina de hormoni, de cate ori au fost la scoala, in cate randuri i-au dat bani pentru o carte sau o piesa de teatru si in cate dati pentru o seara-doua-sapte-noua prin cluburi s.a.m.d. Ei, mamicuta si taticutul, cei ai presupusei victime si ceilalti parinti prea ocupati si ingaduitori, ei  nu au nici o vina? Numai profesorul e de blamat, iar conducerea liceului de dat jos – cum a hotarat inspectoratul?
Insusi stapanul pixelilor a iesit sa critice public disfunctionalitatile, descoperite abia prin controlul ordonat de savanta-i persoana, de la ”Jean Monnet”. Domnul Funeriu crede ca a dat, prin ministeriala luare de pozitie, un semnal spre intregul sistem din subordine, fara a scoate o vorba despre simptomatologia bolii care nu e numai a unui liceu celebru, ci a intregului invatamant, in fruntea caruia a fost cocotat numai fiindca a elaborat teoria pixelilor. Fapte precum acestea petrecute la liceul din cartierul de lux razbat catre public din vreme in vreme, insa mult mai multe raman nestiute. Fiindcabuboiul e adanc si nu poate fi tratat doar prin destituiri (urmate, iata, de proteste).
Reteta posibil tamaduitoare ar trebui scrisa incepand cu prescrierea demisiei celui ce se proclama om de stiinta. Cel ce poseda, dupa cum demonstreaza prin tot ce face, stiinta distrugerii totale a sistemului de invatamant.

George Banu

George Banu a publicat 38 articole 
SURSA : GHIMPELE.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu