joi, 1 decembrie 2011

Un altfel de mesaj. Sa fie inceputul unei altfel de politici?!

Mircea Geoană: Acel 1 decembrie în care ne luăm țara înapoi!
Nu putem continua să rămânem o majoritate tăcută condusă prin proiecte care nu ne aparțin și pe care nu le înțelegem sau îmbrățisăm.
Dragi români,


1 decembrie a devenit unul din puținele momente din an în care ne reconciliăm cu propria noastră țară. Când ființa națională se exprimă pe deplin, unică și indivizibilă. Când reflectăm cu mândrie la un destin de-a lungul căruia n-a fost vreo încercare din care să nu ieșim mai uniți, mai puternici, mai hotărâți.

1 decembrie e singura oază de normalitate a unei națiuni chinuite astăzi de lipsa de încredere și de criza de proiect. În restul anului, trăim sub povara propriilor neîmpliniri și pierderii sentimentului că noi, românii, ne cunoaștem drumul și ne respectăm semenii. Divizați și nereprezentați în țară, arătați cu degetul în Europa, ne rătăcim reperele și ne neglijăm valorile.

Nu e deci moment mai nimerit decât 1 decembrie pentru ca, având în suflet trecutul și în minte viitorul, să ne luăm țara înapoi. Pentru România nu există decât alternativa propriul drum pe care, cu demnitate, avem datoria de a ni-l construi singuri. De Ziua noastră națională trebuie să ne asumăm încredere și tăria unui nou început, unei revoluții a binelui în această țară.

Nu putem continua să rămânem o majoritate tăcută condusă prin proiecte care nu ne aparțin și pe care nu le înțelegem sau îmbrățisăm. Epoca în care, cu indiferență, alegeam răul cel mai mic a trecut, pentru că, de prea mult timp, răul cel mai mic ne doare cel mai tare.
Eu cred cu tărie că, dacă dăm la o parte ceața orgoliilor politice, a corupției și imposturii, vom vedea cu senitătate că destinul care ne așteaptă nu e cu nimic mai prejos decât al celor care, acum 93 ani, au făcut ca începutul iernii lui 1918 să însemne primăvara națiunii noastre. Eu cred în cuțitul ajuns la os care ne va face, ca popor, să punem profesionalismul, decența și cumpătarea la baza unei altfel de Românii, la baza unei singure și prospere Românii.

Cu tăria de a ne revolta, prin acțiune publică, față de ceea ce face ca România să nu fie întotdeauna locul în care ne-am crește copiii și nepoții, cu decizia de a ne implica și a nu mai sta pasivi începe nobilul și necesarul gest de a ne lua înapoi țara. E o datorie de credință față de toți cei care găsesc în România leagănul devenirii lor, față de toți cei care s-au jertfit și se jertfesc în România și pentru România, față de militarii și veteranii noștri care, pentru sacrificiul și dragostea lor dezinteresată de țară, ar merita cu mult mai multă recunoștință. Respectul pentru ei se măsoară în hotărârea noastră de a face România patria noastră timp de 365 zile pe an.

Dragi români, nu e nimic mai frumos decât să poți spune „La mulți ani, România” și „Mulțumesc, România”. Prin munca și talentul nostru, vreau să facem cu toții în așa fel încât să putem rosti în fiecare zi din an și în fiecare clipă a existenței noastre aceste vorbe:
La mulți ani, România!
Mulțumesc, România!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu